Home » , » Cateva cuvinte despre Jean Claude Van Damme

Cateva cuvinte despre Jean Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme s-a nascut in 1960, in Belgia. Este cunoscut mai mult pentru filmele sale decat pentru sportul pe care l-a practicat cu un real succes.
De mic a fost un luptator deosebit, sub indrumarea lui Claude Goetz. De-a lungul anilor a reusit sa castige cateva titluri de mare anvergura, starnind presa din Europa sa scrie despre el.
Totusi luptele nu l-au mai atras asa de mult iar in 1982 se retrage oficial din competitie cu recordul de 18-2 si pleaca in America.
In America a visat sa ajunga actor. A inceput cu roluri secundare, precum tipul care dansa in spate sau un karatist indepartat in cadru.
Primul sau film in care a avut un rol secundar deosebit a fost in No Retreat, No Surrender. Era un luptator rus, un tip rau care avea doar victorii peste victorii. Pana vine un baiat si reuseste sa il invinga, stiti voi scenariile acestea.
In 1988 face filmul Bloodsport sau Sport Sangeros, film care i-a adus un real succes. Fiind in rolul lui Frank Dux si afland de un turneu numit Kumitee dorea cu nerabdare sa participe, se antreneaza si evident castiga turneul, dramatismul existand la cote inalte. Se spune ca atat Frank Dux cat si povestea in sine au existat, de aceea pe Van Damme acest film l-a consacrat in lumea Hollywood.
Continua pe drumul actoriei si in 1989 scoate fimul Cyborg, un film nu la fel de bun ca si Bloodsport insa venea cu ceva nou, roboti masivi si fiorosi.Dupa Cyborg vine un al doilea mare succes ca si Bloodsport, doar ca se numea altfel si anume Kickboxer. Subiectul este unul foarte bun la fel ca si filmul. Filmele din perioada 1980-1990 aveau un avantaj fata de cele de astazi. Scenariile nu erau asa de banale ca azi, stim cu totii ce se intampla de la inceputul filmului, putine sunt filmele care ne surprind. In Kickboxer, Van Damme este Kurt Slaone si incearca sa isi razbune fratele care a ramas imobilizat in carucior. Razbunarea si antrenamentul face deliciul filmului.
In 1992 scoate Universal Soldier,film in care el este un soldat mort dar readus la viata printr-un mecanism robotizat. Filmul s-a dovedit a fi un real succes, mai ales ca a jucat si Dolph Lundgren.
In 1998 apare Legionnaire, care este un film destul de bun insa nu impresioneaza prea mult. Probabil finalul care este dramatic l-a facut sa fie un film cat de cat de succes.
Din cauza succesului pe care l-a avut Soldat Universal, in 1999 a aparut si Universal Soldier: The Return, care continua povestea din Soldat Univerasal, Van Damme jucand rolul lui Luc Devereaux.
Nu stiu daca Universal Soldier : The Return a avut acelasi succes sau doar ca sa faca o trilogie, Van Damme a scos Universal Soldier:Regeneration, cu Dolph Lundgren, regizat de el insusi. Din cate se vede pe imdb.com miroase a inca un Universal Soldier, The New Dimension. Vom vedea mai multe detalii despre acest film in 2011, cand se crede ca atunci s-ar lansa filmul desi sunt doar zvonuri.
Share this article :

Trimiteți un comentariu