Home » » Ce sunt CD-urile Blu-Ray si despre claritatea lor

Ce sunt CD-urile Blu-Ray si despre claritatea lor

CD-urile Blu-Ray au revolutionat lumea filmelor intr-un fel. Sunt CD-uri care stocheaza mult mai multa informatie decat un DVD, capacitatea lor fiind de pana la 50 GB cu strat dublu si 25 de GB cu un singur strat.
Filmele HD se vad acum mult mai bine, ca sa va dau un exemplu sa intelegi cum se vede un film la o claritate de Blu Ray si unul la o claritate normala sau chiar mediocra va rog sa va aduceti aminte cum se vedea youtube.com acum cativa ani. In acea rezolutie de 240 si cum se vede un acum un filmulet de 1080p in HD.
Trebuie precizat ca, daca vreti sa vedeti un disc Blu-Ray aveti nevoie de o anumita configuratie a calculatorului. Filmele in Blu-Ray sunt de obicei la 1080p sau 720p ceea ce cere o placa video destul de buna, cele din generatiile de acum 3 ani nu sunt deloc confortabile si de asemenea aveti nevoie de macar 512 RAM si un procesor minim de 3.00 GHz.
Pentru a face o diferenta intrati aici (am ales aceasta melodie pentru ca are support 1080p HD) si dati pe rand la rezolutii pentru a vedea claritatea.
Cam atat despre Blu-Ray, ar fi multe de scris, in special informatii tehnice dar nu cred ca va intereseaza asa mult, puteti consulta wiki pentru asta.


Sursa pozei
Share this article :

Trimiteți un comentariu