Home » , » The King's Speech (Discursul Regelui) 2010

The King's Speech (Discursul Regelui) 2010


Inspirat din fapte reale, Discursul Regelui este un film ce prezinta drama regelui George al VI-lea.Cu toate ca este un rege al unui popor nu poate sa faca ceea ce multi dintre ei fac si anume sa convinga poporul ca esti sunt cei alesi. De ce ? Pentru ca e balbait insa perseverenta de care da doavada este fantastica, "De ce ar trebui sa te ascult pe tine ? Pentru ca am o voce!".
Regia lui Tom Hooper si scenariul lui David Seidler redau atmosfera din 1939 iar imbinarea realului cu fictivul au dat nastere unei capodopere ce a fost premiate cu premiul Oscar.
Cu toate ca regele George al VI-lea interpretat de catre Collin Firth este personajul principal, Lionel Longue interpretat de catre Geoffrey Rush, este cel care impinge actiunea filmului mai departe. Regele George al VI-lea in sine nu este deloc perseverent, renunta dupa primul esec si incet incet se complace in situatia in care se afla. Lionel cu spiritul sau de fost soldat si prin mentalitatea "nu lasam pe nimeni in urma" se tine scai de George VI-lea pentru a-l face sa vorbeasca asa cum un rege ar trebuie : elocvent,raspicat si convingator.

Trailer The King's Speech (Discursul Regelui) 2010



Share this article :

Trimiteți un comentariu