Home » » Cum au luat nastere filmele

Cum au luat nastere filmele

Cel de-al doilea post al meu pe blog, insă primul care are o tematică anume, celalat a fost de prezentare, are ca temă istoria filmelor.

Ce este un film ?



Filmul din punct de vedere tehnic, este o difuzare de imagini într-un mod foarte rapid, creând astfel o continuitate fară săcădări.
In film este prezentat o poveste, fie tragică, fie umoristică, care doreşte să ne destindă şi să ne elibereze din realitatea în care trăim. Practic de asta ne uitam la filme, pentru a evada din lumea aceasta şi a intra in alta, în una care ne place, unde regulile sunt aşa de dure.

Când apare filmul prima dată?



Primul film, apare pe data de 28 decembrie în 1895, la Paris cu ajutorul aparatului produs de fraţii Lumiere.
Filmul s-a numit La Sortie des Usines „Lumière” (Ieşirea din Uzinele Lumière). Ca să vă mai dau un detali foarte important despre filmele din anii 1900 gândiţi-vă la următoarea sintagmă : Film în premieră mondială. (din 3 litere)E dintr-un careu de rebus, ştiţi ? Dacă nu ştiţi o să vă spun eu, MUT.

Da, fraţii Lumiere au făcut un film, însă nu avea coloană sonoră, cum sunt cele de azi cu generic şi aşa mai departe. Însă la cinematograf era un pianist în spate, iar la momentele importante scotea de la pian o notă muzicală ca să atragă atenţia.

Filmul La Sortie des Usines „Lumière”





Dar să trecem puţin de 1900 şi să ne îndreptăm către timpuri mai aproape de noi, să zicem din 1990.

Din 1900 până in 1990, sunt 90 de ani de dezvoltare impetuoasă a cinematografiei. A devenit astfel o artă alături de pictură, sculptură, teatru, muzică şi aşa mai departe.
Filmele au început să aibă particularităţi în gen, morală, vestimentaţie, machiaj, şi chiar musculatură. Dacă vă uitaţi in filmele vechi, nu vedeţi nici un actor care să aibă pectoralii foarte bine definiţi şi nici abdomenul. Dar lucrurile au evoluat.

Comedia - e genul de film care te face să râzi. Actorul trebuie să fie foarte bun şi fizionomia trebuie să îl avantajeze. Cel mai adesea se foloseşte tehnica auto ironiei, care dă foarte bine la public, şi un scenariu care este creat în aşa fel încât totul să fie împotriva actorului.

Acţiune - un gen de filme în care este prezentat un conflict, un râzboi, o evadare, lucruri de genul acesta. Filmele de genul acesta au prins foarte bine la public datorită suspansului şi a deznodamântului greu de intuit, insă cu timpul lucrul acesta s-a schimbat deoarece standarele filmelor nu s-au schimbat. Mereu personajul cel bun salvează fata, îl învinge pe tipul rău, gata filmul.

De la aceste două genuri de bază, au început să apară thrillere, drame, pamflete, horror.

Mari regizori de filme



Regizorii sunt cei care regizează filmele, să nu se facă confuzie între regizori si scenarişti. Scenaristul este cel care scrie scenariul, firul acţiunii, cel care inventează personajele şi acţiunea pe care o vor face.

Se remarcă Steven Spielberg, prin Fireflight, un film de genul SF (Science Fiction) regizat şi scris de el. Alt film prin care s-a remarcat a fost Men In Black (Oameni în negru).
Mai multe filme făcute de Spielberg găsiţi aici iar o listă cu mai multi regizori găsiţi aici.

Nu e cea mai sistematică scriere a ideilor din articol însă mă cam grăbesc, sper că aţi mai aflat ceva.
Share this article :

Trimiteți un comentariu